De kenmerken van PU schuim

Gepubliceerd op: 7 december 2022
pu foam

PU schuim is een van de meest voorkomende soorten schuim ter wereld. Het is een schuimmateriaal met gesloten cellen dat in een groot aantal toepassingen wordt gebruikt. Het wordt al tientallen jaren gebruikt in de bouw voor isolatie, maar ook voor schokabsorptie en demping. Polyetherschuim heeft veel nuttige eigenschappen zoals duurzaamheid, lichtgewicht, isolatie en geluidsisolatie. Vanwege deze eigenschappen wordt polyetherschuim in verschillende toepassingen gebruikt. Hier zijn de kenmerken van PU schuim.

Lichtgewicht en duurzaam

Polyetherschuim is licht van gewicht, waardoor het ideaal is voor gebruik in buitenmeubilair zoals stoelen, banken en chaise lounges. Het kan ook worden gebruikt om duurzame kussens te maken voor binnen meubilair zoals banken en fauteuils. De dichtheid van polyether ligt meestal rond de 60 kg/m3, wat betekent dat het veel lichter is dan andere soorten schuim. Het kan worden gebruikt in allerlei toepassingen zoals beddengoed, bouwmaterialen, auto-onderdelen en verpakking.

Uitstekende isolatie

Polyetherschuim is een uitstekende isolator, wat betekent dat het uitstekende thermische weerstand eigenschappen heeft. Dit betekent dat het kan worden gebruikt om tegen haarverlies tijdens de wintermaanden of hete dagen tijdens de zomermaanden te beschermen. De isolerende eigenschap van polyetherschuim maakt het geschikt voor gebruik in bouwprojecten zoals de bouw van serres, serres of serres. Dit schuim kan ook worden gebruikt als isolatiemateriaal. Dit isolatiemateriaal maakt je huis warmer in de winter. Het is ook beter dan andere isolatiematerialen zoals steenwolvezel en glasvezel die een hogere warmtegeleiding hebben. Dit maakt polyetherschuim tot een essentieel onderdeel van elk huisverbeteringsproject of bouwplaats waar temperatuurbeheersing een probleem is.

Geluidsdicht

Het PU schuim wordt gemaakt van de geavanceerde technologie van polyether en schuim, die door een uniek proces een nieuw type van polyetherschuim produceert. Het kan de trilling van geluid absorberen en het in warmte-energie met behulp van speciale materialen in zijn structuur omzetten. De geluiddempende prestaties zijn beter dan die van andere soorten schuim. Dit schuim kan worden gebruikt als akoestisch materiaal in je huis of kantoor. Het wordt een ideale oplossing voor geluidsreductie in muren, plafonds en vloeren en tussen kamers en daken.

Meer lezen?