Hoe werkt nanocoating voor glas?

Nanocoating voor glas is een proces waarmee je je glas of ramen kunt coaten met een ultradun en transparant laagje materiaal. Dit specifieke materiaal beschermt ze tegen water, vuil en andere verontreinigingen. Deze coating geeft glas en ramen ook een zeer duurzame en krasbestendige afwerking die vele jaren meegaat. Het proces is eenvoudig. Eerst wordt de nanocoating aangebracht op het buitenoppervlak van je glas of raam. Daarna wordt het op zijn plaats vastgezet met ultraviolet licht. Ten slotte wordt een speciale machine gebruikt om een ​​tweede laag nanodeeltjes op de eerste laag aan te brengen, zodat deze een beschermende barrière vormt bovenop je glas of raam. Het eindresultaat stelt je in staat om een ​​glazen oppervlak te hebben dat is omgevormd tot een krachtige beschermer tegen mogelijke schade door natuurlijke elementen zoals UV-stralen of regenwater. Al deze externe factoren zullen geen probleem meer zijn zonder dat er maar iets qua het uiterlijk of de transparantie van het glas verandert.

 

Nanocoating voor glas gebeurt op meerdere manieren

De nanodeeltjes kunnen op verschillende manieren worden toegepast. Allereerst kunnen ze op het glasoppervlak worden gespoten of gerold. Spuiten is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat de coating gelijkmatig is en geen gaten of luchtbellen heeft, terwijl de methode waarbij op de coating wordt gerold het een meer uniform uiterlijk geeft. Het kan echter een beetje lastig zijn om ervoor te zorgen dat al het glas bedekt is. Anderzijds kunnen ze tijdens het fabricageproces in het glas worden ingebed. Dit zorgt ervoor dat elk stuk glas een beschermend laagje heeft. Daarentegen is het duurder dan andere opties omdat het meer machines en apparatuur vereist tijdens de productie.

 

Nanocoating gebruiken als antireflectie voor glas

Een van de beste voordelen van nanocoating is antireflectie. Je kunt ervoor kiezen om een ​​antireflectiecoating aan te brengen, zodat het licht tegen het oppervlak en terug in je oog weerkaatst in plaats van dat het weerkaatst op het glas. Het wordt in vloeibare vorm op het glasoppervlak aangebracht en droogt vervolgens op tot een dunne laag. Deze laag is effectief omdat het voorkomt dat licht weerkaatst op het glasoppervlak, wat verblinding zou veroorzaken. Wanneer nanocoating op het glas wordt aangebracht, ontstaat er een laag die licht absorbeert in plaats van het terug in je ogen te reflecteren. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over verblinding wanneer je door je raam naar dingen kijkt die vermoeide ogen kunnen veroorzaken.

 

Meer informatie

Wil je meer informatie over nanocoating voor glas? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.