Hoe werkt nanocoating voor hout?

Veel mensen zijn geïnteresseerd in het uitvoeren van nanocoating voor hout en er zijn veel redenen waarom het wordt aanbevolen. Nanocoating is een ongelooflijk proces dat hout beschermt tegen beschadiging en het er mooier uit laat zien. Nanocoating is een proces waardoor je hout eruitziet en aanvoelt alsof het is gecoat met plastic, maar zonder de negatieve milieu-impact van het gebruik van plastic. Dit proces kan op bijna elke houtsoort worden uitgevoerd. Het werkt door een laag nanotechnologie aan het oppervlak van je hout te hechten. Het is gemaakt van microscopisch kleine deeltjes die het oppervlak van je hout bedekken, wat betekent dat het niet gemakkelijk zal slijten of afbladderen. Deze laag is bijna onzichtbaar voor het blote oog, maar het beschermt je hout tegen waterschade en andere problemen die kunnen leiden tot rotting of kromtrekken. Nanocoating voor hout is een milieuvriendelijke manier om je meubels jarenlang mooi te houden.

 

Twee soorten hout nanocoating

Het mooie is dat je kunt kiezen tussen twee verschillende houtsoorten nanocoating. Heldere of gekleurde versies zullen zeker indruk op je maken. Doorzichtige nanocoatings laten je hout er weer als nieuw uitzien zonder de natuurlijke kleur te veranderen. Als je op zoek bent naar een gladde en glanzende afwerking, dan is een heldere nanocoating de juiste keuze. Met deze coating wordt je hout beschermd tegen water, vuil en andere buitenelementen zonder van kleur te veranderen. Aan de andere kant veranderen gekleurde nanocoatings de kleur enigszins, terwijl ze er toch natuurlijk uitzien. Als je op zoek bent naar een meer kleurrijke afwerking of de kleur van je hout wilt veranderen, dan is gekleurde nanocoating de juiste keuze. Met deze coating kun je elke gewenste kleur kiezen en het ziet er niet alleen goed uit op één houtsoort, het werkt op alle soorten.

 

Nanocoating penetreert het hout en hecht zich aan het materiaal zelf

De nano-coating dringt als het ware door tot in de poriën van het hout. Dit is waarom het niet alleen bovenop zit en er mooi uitziet. Het zal zich daadwerkelijk hechten aan het materiaal van het hout zelf. In lijn daarmee is het veel duurzamer dan kitten of verven. Deze gewone verven zullen uiteindelijk slijten en moeten opnieuw worden aangebracht, in tegenstelling tot nanocoatings. De coating beschermt het hout ook tegen waterschade en andere omgevingsfactoren waardoor gewone verf snel afbladdert.

 

Meer informatie

Wil je meer informatie over nanocoating voor hout? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.